The Oumph! Banger med loaded fries

The Oumph! Banger med loaded fries

The Oumph! Banger med loaded fries

4 pers

Ingredienser

Oumph! The Banger (hur många äter du?)
Riktigt gott och lyxigt korvbröd, tex brioche style, eller baka ditt eget snabba bröd med bakpulver:
Korvbröd, ca 10 st:
5 dl vetemjöl special eller vanligt vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 krm salt
2 krm socker
1 msk neutral olja
1 msk stark senap
2,5 dl vatten

Dina bästa korvtillbehör

Cheese melt
1 dl Oumph! Smoky Bits
2 dl riven cheddarost med hög smältbarhet (vi valde Vie Green)
1 dl växtgrädde
Skriv skivad färsk jalapeno eller använd inlagd
1 skivad salladslök

Instruktioner

Bröd:

Blanda de torra ingredienserna och sedan de blöta. Tillsätt mer vetemjöl om det inte går att forma degen. Forma till korvbröd (nu kan du pensla med vatten och strö på tex vallmo, salt eller sesamfrön) och baka av i 250 grader, ca 11 minuter. Låt kallna under en handduk.

Stek upp korven enl. anvisningarna på förpackningen.

Loaded fries:

Följ anvisningarna på förpackningen om hur mycket fries som behövs.

Fritera eller baka av pommes i ugnen, häll på den varma såsen och toppa med knaperstekt Oumph! Smoky Bits, skivad jalapeno och skivad salladslök.

Cheese melt:

Stek Oumph! Smoky Bits tills bitarna fått färg och blivit krispiga. Koka upp grädden och hiva i osten, låt det hela småputtra under omrörning tills osten smält. För helt slät sås; mixa med mixterstav.
Tillsätt Oumph! Smoky Bits och rör om.

Det är riktigt gött att dra på ordentligt med majonnäs, dijonsenap, surkål och friterad lök på våra korvar, eller varför inte srirachamajjo, surkål och färsk koriander? Fantastin är det enda som sätter gränserna.
Ps. Kocken gillar senap och ketchup på sin DS.