Pickled Oumph!

Pickled Oumph!

Pickled Oumph!

The Pickled Oumph! Base

Ingredienser

Oumph! The Filet
Koka en god ättikslag, sån där som mormor kallar för 1,2,3 – lag:
½ dl ättika, 12 %
1 dl strösocker
1 ½dl vatten
Koka upp vatten, ättika och socker så att sockret löser upp sig

Kryddning:
½ rödlök
½ morot
Kryddnejlikor
Kryddpepparkorn
Vitpepparkorn
Lagerblad
Salt

Instruktioner

Låt ½ skivad rödlök, ½ skalad och skivad morot, några kryddnejlikor, några hela kryddpepparkorn, några vitpepparkorn och ett lagerblad sjuda med i 5 minuter. Tag kastrullen från plattan. Låt stå framme till lagen kallnat och förvara i tex en glasburk i kylen. Använd till all Pickled Oumph! som grundsmak. Ta sedan så mycket Oumph! The Filet du vill ha och tina. Koka upp vatten och lägg i Oumph! (vattnet ska täcka). Koka i 15 minuter. Häll bort vattnet och låt Oumph! svalna något i en bunke med plastfilm över så att den inte torkar ut. Skiva Oumph! The Filet i centimetertjocka skivor, lite snett och lägg ned i den kylskåpskalla ättikslagen. Ställ in i kylen och låt kallna.

Nu har du The Pickled Oumph! Base, som du kan använda och smaksätta precis hur du vill! Feel free!