Petra Cavini's Oumph! Ch**se balls

Petra Cavini's Oumph! Ch**se balls

Petra Cavini's Oumph! Ch**se balls

4-6 Personer

Ingredienser

140 gram (1/2 förpackning) Oumph! Kebab
Ca 200 gram växtbaserad pizzaost
150 gram soltorkade tomater
20 gram persilja, finhackad
3 st vitlöksklyftor
2 msk havrebaserad färskost
¼ tsk salt

Till panering
Ströbröd
Kikärtsspad
Vetemjöl

Instruktioner

Finhacka Oumph! och soltorkade tomater. Stek sedan i lite av oljan från de soltorkade tomaterna.

Riv ner ost direkt i en rymlig bunke. Pressa i vitlök och tillsätt resterande ingredienser. Knåda samman alla ingredienser till en jämn och formbar smet. Rulla sedan till jämnstora bollar. Dubbelpanera varje boll genom att först rulla de i mjöl, sedan kikärtsspad och slutligen i ströbröd. Värm upp neutral olja till cirka 170 grader. Fritera i cirka 60-80 sekunder tills bollarna blivit gyllene till färgen. Placera i en skål med hushållspapper. Upprepa tills alla bollar är friterade och klara.