Oumph! Tandoori Pizza

Oumph! Tandoori Pizza

Oumph! Tandoori Pizza

4 Stycken

Ingredienser

280 g Oumph! The Chunk
2 matskedar tandoori kryddpasta (beroende på hur stark den är)
Pizzadeg till 4 pizzor

Enkel bechamelsås:
6 dl växtbaserad grädde
2-3 msk majsstärkelse
1 msk grönsaksbuljongpulver
Salt och vitpeppar
4 dl riven växtbaserad ost
4 nävar babyspenat
1 rödlök i strimlor
Färsk koriander

Tomatrelish:
2 nävar cocktailtomater
1 tsk fänkålsfrön
2 tsk limejuice
1 nypa salt
1 nypa socker

Grön indisk yoghurtsås:
1 kruka koriander
1 kruka mynta
½ lime (saft)
1 grön chili, t.ex. jalapeno
1 cm skalad ingefära
1 salladslök
1 tsk socker eller agavesirap
1 krm salt
1,5 dl växtbaserad yoghurt

 

Eller gör egen krydda:
2 msk malen koriander
2 msk malen spiskummin
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk ingefärspulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk caynnepulver
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen bockhornsklöver
1 tsk gurkmeja
1 klyfta hackad vitlök
0,5 hackad gul lök
1 dl matolja
Ev röd karamellfärg
Låt lök och vitlök bli mjuka i oljan på låg värme, blanda i kryddorna och låt dem bli genomvärmda.
Mixa slät med några droppar röd karamellfärg.
Förvara i glasburk.

Instruktioner

Värm Oumph! i en panna med tandooripastan. Förbered resterande delar.

Relish:

Dela tomaterna. Rosta fänkålsfröna och stöt dem i tex en mortel. Blanda allt.

Bechamel:

Koka upp grädden och grönsaksbuljong. Blanda ut majsstärkelsen med lite kallt vatten och rör ned i grädden, låt såsen koka upp under omrörning. För tunn? Mer majsstärkelse! Smaka av med salt och vitpeppar.

Forma din pizzadeg. Bred på bechamel, ca 1-1,5 dl per pizza. Lägg på spenat underst, sen på med Oumph!, tomater och lök. Strö på lite ost. Baka av i ugnen på 250-300 grader. Strö på koriander innan du käkar. Testa olika indiska pickles till, eller varför inte denna enkla Gröna indiska yoghurtsåsen. Det enda du behöver göra är att mixa allt till slät sås. Servera direkt eller låt mogna nån timma i kylen.

Namaste!