Oumph! Rydberg

Oumph! Rydberg

Oumph! Rydberg

4 Personer

Ingredienser

280 g Oumph! Thyme & Garlic
150 g fast potatis/person
½ gul lök/person
1 dl fraiche/person
2 msk grov dijonsenap
Kruspersilja
Matolja till stekning
Växtbaserat smör
Salt och svartpeppar

Instruktioner

Tina Oumph! och dela de största bitarna. Skär potatisen i ganska stora kuber. Hacka löken.

Stek potatisen på medelvärme i mycket olja och en klick smör. Vänd då och då. När potatisen fått grym färg runt om och är mjuk inuti är den klar. Salta och dra några varv med svarpepparkvarnen.  Låt kuberna rinna av på hushållspapper.

Löken svettas på medelvärme i smör och en nypa socker. Rör ofta så löken får en gyllene färg, men inte bränns, sänk värmen och låt löken svetta ytterligare 10 minuter så den blir riktigt mjuk och söt.

Blanda fraichen med så mycket senap du gillar, smaka av med salt och peppar.

Stek Oumph! Thyme & Garlic på hög värme i smör, till snygg färg.

Servera allt varmt, med kall senapskräm och hackad persilja!

En klassiker på modernt sätt!