Oumph! Pumpkin Soup

Oumph! Pumpkin Soup

Oumph! Pumpkin Soup

4 pers

Ingredienser

280 g Oumph! Thyme & Garlic
1 kg butternutpumpa, skalad, urtagen och tärnad
1 tärning grönsaksbuljong
4 klyftor vitlök
1 gul lök
Salt
Svartpeppar
4 msk växtbaserad fraiche
En handfull pumpafrön
6 + 2 msk olivolja

Instruktioner

Fräs vitlök och lök i olivolja. Tillsätt pumpan och fyll upp med vatten så att det täcker. Tillsätt buljongtärning, lite salt och peppar. Koka tills pumpan är helt mjuk. Häll över i en blender, alternativt använd en stavmixer och mixa helt slätt. Smaka av med salt och peppar. Rosta pumpakärnor i en panna och stek Oumph! Thyme & Garlic. Häll upp soppan i fyra skålar, lägg på Oumph! och pumpakärnor. Ringla över fraiche och servera med bröd.