Oumph! Omelette

Oumph! Omelette

Oumph! Omelette

3 små omeletter

Ingredienser

280 g Oumph! Salty & Smoky
1 handfull champinjoner
0,5 vitlöksklyfta
1 dl vegansk grädde
1 krm timjan
1 näve babyspenat
Salt och peppar

 

Omelett:

350 g silkestofu
4 msk vegansk grädde
3 msk potatismjöl
1 msk näringsjäst, typ Bjäst
1 krm gurkmeja
1 msk grönsaksbuljongpulver
salt och vitpeppar
Veganskt smör till stekning

Instruktioner

  1. Gör smeten till omeletten först: mixa allt till en slät och blank smet. Värm en panna med massa smör på medelvärme. Klicka ut ca 1,5 dl smet till en omelett. Forma till en jämn och någorlunda rund form. Stek tills smeten börjar torka lite på ytan.
  2. Under tiden…
  3. Tina Oumph! Salty & Smoky. Dela champinjonerna och hacka vitlöken. Stek svamp och Oumph! i en het panna med smör, till grymt snygg stekyta. Tillsätt vitlök, grädde och timjan. Låt grädden puttra i ett par minuter. Smaka av. Vänd ned spenaten sist.
  4. Kolla så omeletten lossnar från pannan. Släng på en hög Salty & Smoky-röra, vik ihop, stjälp upp på tallrik. Klappa dig själv på axeln och ät!