Oumph! n' Chips

Oumph! n' Chips

Oumph! n' Chips

4 port

Ingredienser

280 g The Chunk

Frityrsmet:

3 dl vetemjöl

2 msk majsstärkelse

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

1 krm malen svartpeppar

2 dl öl

0,5 citron, saften

Tartarsås:

2 dl växtbaserad majjo

1 msk Dijonsenap

1 msk maltvinäger

En bunt gräslök (ca 10 g)

En bunt persilja

1 msk kapris

Svartpeppar

Instruktioner

Koka upp 0,5 liter vatten med 1 msk salt i. Lägg ned Oumph! och låt sjuda 7 minuter. Häll av vattnet och spola i kallt vatten, så The Chunk blir en hanterbar temperatur.

Blanda all torra ingredienser till frityrsmeten väl.

Hacka gräslök, persilja och kapris. Blanda med resterande ingredienser till tartarsåsen. Låt stå ett tag för att smakerna ska mogna.

Hetta upp rapsolja eller liknande i en kastrull till 180 grader. Blanda citronsaft och öl med de torra ingredienserna till frityrsmeten, doppa de kokta Oumph! bitarna lägg över i oljan med en sked (man vill ju ha massa extra friterad smet, förutom det som är runt om The Chunk, det vet ju alla!!). Fritera några bitar i taget, lyft över på papper, salta och peppra. När det är dags att äta är pressad citron eller maltvinäger att rekommendera. Ja och om du pallar; egna, dubbelfriterade pommes är verkligen värt mödan! Släng upp på tidningpapper och Bob’s your uncle!

The Chunk instruktioner kommer snart...