Oumph! n' Ale Pie

Oumph! n' Ale Pie
1 stor eller 4 små
Ingredienser
280 g Oumph! The Chunk eller Thyme & Garlic
7 kastanjechampinjoner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 morot
Några kvistar färsk timjan
1 msk tomatpuré
1 msk mörk soja
1 msk muscavadossocker
50 g växtbaserat margarin
2 msk vetemjöl
3 msk brynt lökbuljong
1 dl färsk, hackad persilja
500 ml ale
Växtbaserat pajdeg, vi tog 2 frp färdigkavlad smördeg
Sojadryck eller annan växtmjölk att pensla skalet med + ev en droppe mörk soja.
Instruktioner
Tina eventuellt Oumph!
Börja med att dela svampen i mindre bitar. Stek den hårt så den får härlig färg. Lägg undan till senare.
Skala och tärna moroten, dela löken i mindre bitar, skiva vitlöken. Fräs i margarin på låg värme ca 15 minuter.
Smörj under tiden eventuellt pajformen, eller stekpannan, eller vad du nu vill använda och täck botten och kanterna med pajdeg. Spara deg till lock.
Tillsätt sedan tomatpuré, mjöl och hackad timjan och låt det fräsa under omrörning någon minut. I med ölen, buljongen, socker, soja och Oumph! Låt sjuda tills såen kokat in och tjocknat nästan helt – ca 10 minuter. Släng i svampen och den hackade persiljan.
Fyll pajformarna med Oumph! – blandningen, hela vögen upp. Täck med pajdeg, skär bort överflödig deg och nyp ihop kanterna. Snitta locket så ånga kan pysa ut, pensla ed växtdryck. Skjutas in i ugnen på 200 grader ca 20-30 minuter. Ät med grönsallad!