Oumph! Moroccan Stew

Oumph! Moroccan Stew

Oumph! Moroccan Stew

4 pers

Ingredienser

1 burk (400 g) konserverade tomater
1 st liten gul lök, hackad
6 klyftor vitlök, hackade
8 msk olivolja
Harissa efter smak
3 st paprikor, olika färger, tärnad
1 st aubergine, tärnad
10 g spiskummin
10 g malda korianderfrön
salt
1 tärning grönsaksbuljong
20 g persilja, grovt hackad
basmatiris till servering

Instruktioner

Fräs vitlök och lök i hälften av oljan, tillsätt tomaterna och paprikan. Krydda med spiskummin, mald koriander och smaka av med salt och harissa. Tillsätt grönsaksbuljong och lite vatten. Låt koka på svag värme ca 10 min.
Rosta auberginen i ugn eller i en panna med den resterande delen av oljan tills de är mjuka. Stek bullarna och toppa grytan med dem och Auberginen. Strö över persilja och servera med ris.