Oumph! Mince Panang Curry

Oumph! Mince Panang Curry

Oumph! Mince Panang Curry

4 pers.

Ingredienser

400 g Oumph! färs
1 stjälk citrongräs
6 st limeblad
0,5 dl ingefära strimlad
6 klyftor vitlök, finhackad
6 st aubergine delad i två
1 paket ärt-aubergine
6 st vitlöksskott skurna i 5 cm bitar
30+25 ml matolja
1,5-2 msk panangcurry (vegansk)
50 ml ljus soja
Saften från 1 lime
400 ml kokosmjölk
thaibasilika till garnering
chili till garnering, skuren i skivor diagonalt
lime till garnering

Instruktioner

Krossa citrongräsets fibrer med baksidan av en kniv och dela den i tre delar. Fräs vitlök och ingefära i olja, tillsätt limeblad, citrongräs, curry och båda sorterna aubergine. Fyll upp med några deciliter vatten samt sojan och koka tills auberginen är halvklar. Fyll på
med kokosmjölken och smaksätt med limejuice. Fräs upp färsen i en panna och tillsätt till curryn. Servera med Jasminris och garnera med thaibasilika, skivad röd chili och limeklyfta.