Oumph! Kebab Skewers with Chimichurri

Oumph! Kebab Skewers with Chimichurri

Oumph! Kebab Skewers with Chimichurri

4 personer

Ingredienser

280 g Oumph! Kebab Spiced
2 st rödlök
8 st körsbärstomater till spett
2 st kvistar körsbärstomater som tillbehör
1 st citron
8 + 8 msk chimichurri
1 näve färsk koriander
Salt
2 msk olivolja
4 dl basmatiris
20 g kokosflingor
1 st lime, rivet skal plus saft

Chimichurri:
2 st grön chili t.ex. jalapeño
1 dl färsk oregano
1 dl färsk persilja
1 st citron
1 dl olivolja
0,5 tsk salt
2 klyftor vitlök

Instruktioner

Chimichurri:
Pressa vitlöken i en blender. Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills såsen är halvslät. Öka eller minska mängden chili efter din smak.

Trä upp Oumph! på spett och varva med klyftad rödlök och körsbärstomat. Grilla spetten, tomatkvistarna och citronen. Riv skalet från limen och lägg åt sidan. Rosta kokosflingorna. Koka riset med saften från limen och toppa med kokos och lime. Lägg upp spetten på ett fat tillsammans med tomatkvistarna och citronen. Skeda över chimichurri och garnera med koriander eller oregano. Servera med riset och extra chimichurri.