Oumph! Kebab Plate

Oumph! Kebab Plate

Oumph! Kebab Plate

4 Personer

Ingredienser

280 g Oumph! Kebab Spiced
600 g fast potatis (eller frysta pommes)
½ hackad röd lök
Ev jalapeno
Ev majskorn

Vitlökssås:

3 msk växtbaserad majjo
1 dl fraiche
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk citronsaft
1 tsk socker
Salt

Röd kebabsås:

1 dl fraiche
3 msk växtbaserad majjo
2 tsk Sriracha
1 msk tomatpuré
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
Salt

Instruktioner

Pommes

Dag 1: Baka potatisen hel i ugnen på 200 grader tills den är mjuk. Kyl ned och låt ligga kallt till nästa dag.

Dag 2: Skär tjocka pommes av potatisen, med skalet kvar. Fritera i 180-gradig olja tills de fått en gyllene färg. Skaka av oljan och salta!

Såserna

Rör ihop och låt gärna stå i 30 minuter, eller gör dem dagen innan.

Stek Oumph! i olja i het panna till snygg färg, släng i 0,5 dl vatten och låt det koka in.

Lägg pommes, sås och Oumph! i en låda, toppa med såser, lök, jalapeno etc och njut!