Oumph! Jerusalem Artichoke Soup

Oumph! Jerusalem Artichoke Soup

Oumph! Jerusalem Artichoke Soup

4 pers

Ingredienser

En halv påse Oumph! Smoky Bits

2 Oumph! The Banger

500 g jordärtskockor

2 potatisar

1 liten gul lök

2 msk margarin

1 tärning grönsaksbuljong

2,5 dl växtbaserad grädde

4 dl vatten

Salt och vitpeppar

Instruktioner

Stek Oumph! Smoky Bits i olja tills de fått färg och blivit knapriga. Skiva Oumph! The Banger tunt med kniv. Stek skivorna på båda sidor tills de fått fin färg.

Skala jordärtskockor, potatis och lök. Hacka löken slarvigt (inte så noga) och dela jordärtskockor och potatis i mindre bitar. Fräs allt på låg värme i margarin, tills löken börjar bli genomskinlig. Häll på vattnet och grönsaksbuljongen. Låt småkoka ca 20-30 minuter tills skockor och potatis är helt mjuka. Tillsätt grädden, låt koka upp och mixa helt slätt. Smaka av med citron, salt och peppar och servera med Oumph! Smoky Bits och Oumph! The Banger.