Oumph! Jerk with coconut beans and rice

Oumph! Jerk with coconut beans and rice

Oumph! Jerk with coconut beans and rice

4 pers

Ingredienser

280 g Oumph! The Chunk

25 g (15+10 g) jerk kryddmix (färdig eller gör egen:)

2 msk malen kanel

2 msk svarta pepparkorn

1 msk timjan

2 tsk kryddpepparkorn

1,5 tsk cayennepeppar

0,5 malen muskotnöt

Rosta alla kryddor i en torr panna tills de blivit en något nyans mörkare. Mal eller mortla allt. För mer hetta addera skotch bonnet efter smak, klassisk het chili, vanlig i jamaicansk matlagning.

2 msk tomatpuré

0,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde eller kokosgrädde

Olja till stekning

Ris:

250 gram okokt ris

1 gul lök

1 klyfta vitlök

1 grön chili

4 dl kokosmjölk

2 dl vatten

1 msk grönsaksbuljongpulver

1 brk kokta svarta bönor

Salt

Instruktioner

Tina Oumph! The Chunk. Blanda ihop med jerk-krydda, tomatpuré och matlagningsgrädde. ta 15 g av kryddan och låt marinera några timmar eller stek på en gång. Stek på medelvärme i rikligt med olja, till schyst gyllenbrun stekyta runt om. Smaka av med salt.

Ris:

Hacka lök, vitlök samt chili. Fräs några minuter i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt riset och resten av kryddorna. Fräs under omrörning ett par minuter till. I med kokosmjölk, vatten och buljong. Låt puttra utan lock på låg värme och rör om ibland. När riset börjar bli klart tillsätt avrunna och avsköljda bönor – låt allt bli varmt.

Servera med tex stekt plantain och tärnade tomater! Ya man!

The Chunk instruktioner kommer snart...