Oumph! Jerk with coconut beans and rice

Oumph! Jerk with coconut beans and rice
4 pers
Ingredienser
280 g Oumph! The Chunk
25 g (15+10 g) jerk kryddmix (färdig eller gör egen:)
2 msk malen kanel
2 msk svarta pepparkorn
1 msk timjan
2 tsk kryddpepparkorn
1,5 tsk cayennepeppar
0,5 malen muskotnöt
Rosta alla kryddor i en torr panna tills de blivit en något nyans mörkare. Mal eller mortla allt. För mer hetta addera skotch bonnet efter smak, klassisk het chili, vanlig i jamaicansk matlagning.
2 msk tomatpuré
0,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde eller kokosgrädde
Olja till stekning
Ris:
250 gram okokt ris
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 grön chili
4 dl kokosmjölk
2 dl vatten
1 msk grönsaksbuljongpulver
1 brk kokta svarta bönor
Salt
Instruktioner
Tina Oumph! The Chunk. Blanda ihop med jerk-krydda, tomatpuré och matlagningsgrädde. ta 15 g av kryddan och låt marinera några timmar eller stek på en gång. Stek på medelvärme i rikligt med olja, till schyst gyllenbrun stekyta runt om. Smaka av med salt.
Ris:
Hacka lök, vitlök samt chili. Fräs några minuter i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt riset och resten av kryddorna. Fräs under omrörning ett par minuter till. I med kokosmjölk, vatten och buljong. Låt puttra utan lock på låg värme och rör om ibland. När riset börjar bli klart tillsätt avrunna och avsköljda bönor – låt allt bli varmt.
Servera med tex stekt plantain och tärnade tomater! Ya man!