Oumph! Jerk Dog

Oumph! Jerk Dog

Oumph! Jerk Dog

Ingredienser

  • 1 paket Pulled Oumph!
  • 2 sötpotatis
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 aubergine
  • 1 orange paprika
  • 4 msk olja
  • 2+4 msk lönnsirap
  • 2 tsk citronsaft
  • 2+2 tsk sambal oelek
  • 1 dl hackad mynta
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 tsk mörk soja
  • Babyspenat
  • Salt

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Skär den skalade sötpotatisen, auberginen och paprikan i stora bitar, 3-4 cm. Blanda med 4 tsk olja, 2 msk lönnsirap, 2 tsk citron och salt efter smak. Rosta i ugnen tills sötpotatisen har fått ordentligt med färg. Ta ut plåten och låt svalna något, blanda sedan med 2 tsk sambal oelek, mynta och persilja. Blanda i babyspenat tillsammans med 2 tsk olja. Stek Pulled Oumph! i några minuter och häll sedan i 4 msk lönnsirap, 2 tsk sambal oelek, vitlöksklyftan, paprikapulvret och sojan.

Servera i schysta korvbröd. Toppa med vitlöksdressing och rostad lök om du känner för det. Annars bara ät!