Oumph! Bulgur Salad

Oumph! Bulgur Salad

Oumph! Bulgur Salad

4 personer

Ingredienser

  • 2 pkt tinad Oumph! Kebab
  • 4 dl bulgur
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 kvistar grönkålsblad, hackade
  • 120g gröna oliver
  • 60g soltorkade tomater
  • 5 msk citronsaft
  • 4 krm salt (eller efter smak)
  • 2,5 dl växtbaserad fraiche
  • 1/4 gurka
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • Grillspett

Instruktioner

  1. Koka bulguren enligt anvisningar på paketet, släng ner buljongtärningen i kokvattnet.
  2. Skär oliverna och de soltorkade tomaterna i lagom stora bitar. Riv gurkan.
  3. Blanda bulguren, oliverna, tomaterna och grönkålen i en skål. Ringla över citronsaften och salta. Ställ undan att svalna.
  4. Blanda den rivna gurkan med fraichen och tillsätt salt och pressa ner en vitlöksklyfta.
  5. Trä på kebaben på spett (tänk på att de ska korta nog att få plats i lådan!) och stek på medelhög värme!
  6. Hugg in!
  7. TIPS: När du äter matlådan sedan, ta ut spetten och lägg på locket till matlådan. Värm locket
    i mikron men ät salladen och tzatzikin kall.