Oumph! Bourguignon with Oumph! Smoky Bits

Oumph! Bourguignon with Oumph! Smoky Bits

Oumph! Bourguignon with Oumph! Smoky Bits

4 pers

Ingredienser

1 påse Oumph! The Chunk

1 påse Oumph! Smoky Bits

250 g steklök

250 g små, färska champinjoner

2 skalade morötter i tjocka skivor

1 msk ströråsocker

2 msk tomatpuré

2 klyftor vitlök, rivna

1 tsk torkad timjan

3 lagerblad

2 msk brynt schalottenlökfond

3 dl rött vin

3 dl vatten

Margarin och olja till stekning

Salt och malen svartpeppar

Ev majsstärkelse till redning

Instruktioner

Börja med att skala steklökarna och putsa champinjonerna. Hetta upp olja och margarin i en stekpanna. Lägg i champinjoner och steklök och stek på hög värme, till fin färg runt om. Tillsätt nu sockret och låt det smälta och glasera lök och svamp med det några minuter.

Tillsätt tomatpuré och Oumph! The Chunk och låt bryna med några minuter. Tillsätt kryddor, morot,  vatten och vin, sänk värmen och låt allt puttra under lock tills lökarna och morötterna är mjuka.

Stek under tiden Oumph! Smoky Bits i olja och margarin tills de fått fin färg och är knapriga.

Smaka av och kontrollera såsens tjocklek, vill du ha lite mer trögflytande konsistens så red av med lite majsstärkelse.

Tillsätt till sist Oumph! Smoky Bits och låt dem bli varma i grytan några minuter. Servera med tex pressad potatis eller ris.

The Chunk instruktioner kommer snart...