Oumph! Benedict

Oumph! Benedict

Oumph! Benedict

4 pers.

Ingredienser

1 påse Oumph! Smoky bits
Muffins:
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl + lite att strö på
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g margarin + en klick att steka i
2 dl osötad sojadryck + lite att pensla med
400 gram fast tofu
1 krm kala namak
1 frp växtbaserad hollandaise (finns färdig att köpa i din butik)

Instruktioner

Stek Oumph! Smoky Bits i olja tills de fått färg och blivit knapriga.
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda de torra ingredienserna till muffinsen i en bunke. Finfördela margarinet i mjölet med fingarna. Tillsätt sojadrycken och arbeta ihop till en smidig deg. (detta kan du göra flera dagar i förväg. Rulla degen till en rulle, ca 2 dm lång och rulla in i plastfolie. Förvara i kylskåp och skär i skivor när du vill njuta av nybakade muffins).
Skär degen i 8 skivor, gör några hål i med en gaffel eller skär ett rutmönster på ovansidan. Pensla med sojadryck och strö lite grahamsmjöl ovanpå. Lägg muffinsarna på ett bakplåtspapper på en plåt och skjutsa in i ugnen 8-10 minuter.
Om du vill ha runda tofubitar, dela tofun i 4 skivor, ca 1 cm höga och tryck ut rundlar med ngt runt. Strö lite Kala Namak på tofun. Spara resten till en annan smarrig rätt med tofu!
Dela muffinsarna på mitten och stek gyllene i margarin. Värm hollandaisen. Lägg tofun på muffinsen, häll över hollandaise, toppa med Oumph! Smoky Bits och toppen av muffinsen.
Have brekkie all day!