Oumph! Bao

Oumph! Bao

Oumph! Bao

4 personer

Ingredienser

280 g Pulled Oumph!
8 st bao bröd
80 g srirachamajo
80 g picklad morot
80 g picklad rödkål eller kimchi
40 g picklad gurka
1 röd chili
Färsk koriander, efter smak
6 msk svartpepparsås, valfritt
4 msk jordnötter, hackade

Picklingslag:
1 dl ättika 12% eller risvinäger
2 dl socker
3 dl vatten

Srirachamajo:
300 g vegansk majo
Srirachasås, efter smak.

Instruktioner

Picklade grönsaker:

Skär upp de grönsaker som ska läggas in i lika stora bitar. Blanda ingredienserna och häll lagen över så att det täcker de grönsaker som ska läggas in. Tiden beror på vilka grönsaker som ska läggas in men 2-3 timmar brukar räcka. Sen kan du spara det som blir över i en burk med tättslutande lock i kylen.

 

Sriracha majjo:

Blanda i lite srirachasås i taget i majonnäsen tills du fått den hetta du vill ha.

 

Stek Pulled Oumph! och koka in med svarpepparsåsen tills det är nästan torrt. Ånga bröden. Fyll bröden med picklade grönsaker och Oumph! Ringla lite srirachamajo på och strö över chili, jordnötter och korianderblad.