Wild forrest Oumph!

Wild forrest Oumph!

About this project

Wild forrest Oumph!

4 pers.

ingredienser

Biffarna:

400 g Oumph! Färs
2 dl Ostronskivling, fint hackad
1 krm Rosmarin
1 krm Timjan
Nymalen svartpeppar
10 ml Tamarisoya

Såsen:

2 klyftor Vitlök, finhackad
0,5 msk Mjölfritt margarin eller olja
2 msk Kantarellfond
10 ml Tamarisoya
2,5 dl Växtbaserad matlagningsgrädde
2 msk Svartvinbärsgele
15-20 blad Färsk rosmarin

Svampen:

250 g Blandad svamp
2 msk Mjölfritt margarin eller olja
Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här!

Biffarna; blanda samtliga ingredienser och forma fyra biffar, stek den någon eller ett par minuter på varje sida.

Såsen; Fräs vitlöken lätt i margarinet, tillsätt 0,5 dl vatten sedan övriga ingredienser. Koka ihop tills du får en lagom simmig sås.

Svampen; stek svampen långsamt i margarinet, smaka av med salt och peppar.

Lägg upp svamp och biffar på en tallrik, servera med såsen, och antingen kokt potatis eller potatispuré. Andra bra tillbehör är svartvinbärsgelé och saltgurka.