Vegansk Matlådas: Oumph! Bulgur Salad

Vegansk Matlådas: Oumph! Bulgur Salad

About this project

Vegansk Matlådas: Oumph! Bulgur Salad

4 pers.

ingredienser

2 pkt tinad Oumph! Kebab

4 dl bulgur

8 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

4 kvistar grönkålsblad, hackade

120g gröna oliver

60g soltorkade tomater

5 msk citronsaft

4 krm salt (eller efter smak)

2,5 dl växtbaserad fraiche

1/4 gurka

1 stor vitlöksklyfta

Grillspett

Gör så här!

Koka bulguren enligt anvisningar på paketet, släng ner buljongtärningen i kokvattnet.
Skär oliverna och de soltorkade tomaterna i lagom stora bitar. Riv gurkan.
Blanda bulguren, oliverna, tomaterna och grönkålen i en skål. Ringla över citronsaften och
salta. Ställ undan att svalna.
Blanda den rivna gurkan med fraichen och tillsätt salt och pressa ner en
vitlöksklyfta.
Trä på kebaben på spett (tänk på att de ska korta nog att få plats i lådan!) och stek på
medelhög värme!
Hugg in!
TIPS: När du äter matlådan sedan, ta ut spetten och lägg på locket till matlådan. Värm locket
i mikron men ät salladen och tzatzikin kall.