Petra Cavini’s Oumph! Filo Pastry Pies

Petra Cavini’s Oumph! Filo Pastry Pies

About this project

Petra Cavini's Oumph! Filo Pastry Pies

9 minipajer

ingredienser

140 gram (1/2 förpackning) Pulled Oumph!

ca 250 gram filodeg

30 gram koriander

1 aubergine
1 röd paprika

1 röd chili
½ rödlök
3 dl växtbaserad matlagningsgrädde

2 msk stärkelse

1 msk balsamvinäger
½ msk tomatpuré
½ msk spiskummin

Salt och peppar
Olivolja till stekning

Till garnering
ca 100 gram havrebaserad färskost alternativt crème fraîche

10 gram koriander
Sriracha

Gör så här!

Sätt ugnen på 200 grader.

Finhacka rödlök och chili samt tärna paprika och aubergine. Stek i generöst med olivolja tillsammans med spiskummin och tomatpuré på medelhög värme tills de fått en fin stekyta. Tillsätt därefter Oumph! och sänk temperaturen på plattan. Då Oumph! fått steka med grönsakerna ett tag strör du över stärkelse. Häll över matlagningsgrädde, balsamvinäger och koriander. Smaka av med salt och peppar.

När fyllningen börjat tjockna ställer du stekpannan åt sidan. Ta fram en muffinsplåt med ett antal på nio muffins. Pensla vardera form rikligt med olja.
Dela arken med filodeg i 9 delar med hjälp av en sax. Lägg sedan flera lager med remsor av filodeg i vardera muffinsplåt likt pajskal. Pensla sedan över med olja.

Fyll varje paj med röran från stekpannan. Grädda i mitten av ugnen ca 10-15 minuter. När de svalnat en aning garnerar du pajerna med färskost, koriander och Sriracha.