Petra Cavini’s Oumph! Ch**se balls

Petra Cavini’s Oumph! Ch**se balls

About this project

Petra Cavini's Oumph! Ch**se balls

4-6 pers.

ingredienser

140 gram (1/2 förpackning) Oumph! Kebab

Ca 200 gram växtbaserad pizzaost

150 gram soltorkade tomater

20 gram persilja, finhackad

3 st vitlöksklyftor

2 msk havrebaserad färskost
¼ tsk salt

Till panering

Ströbröd

Kikärtsspad

Vetemjöl

Gör så här!

Finhacka Oumph! och soltorkade tomater. Stek sedan i lite av oljan från de soltorkade tomaterna.

Riv ner ost direkt i en rymlig bunke. Pressa i vitlök och tillsätt resterande ingredienser. Knåda samman alla ingredienser till en jämn och formbar smet. Rulla sedan till jämnstora bollar. Dubbelpanera varje boll genom att först rulla de i mjöl, sedan kikärtsspad och slutligen i ströbröd. Värm upp neutral olja till cirka 170 grader. Fritera i cirka 60-80 sekunder tills bollarna blivit gyllene till färgen. Placera i en skål med hushållspapper. Upprepa tills alla bollar är friterade och klara.