Oumph! Rainbow Sushi Burger

Oumph! Rainbow Sushi Burger

About this project

Oumph! Rainbow Sushi Burger

4 burgare

ingredienser

280 g The Chunk

5 dl sushiris (eller svart ris, måste dock koka längre)

Teriyakisås: (eller färdig)

1 dl japansk soja

3 msk risvinäger

3 msk socker

1 klyfta vitlök

50 g färsk ingefära

Ev majsstärkelse

Furkikakeblandning eller rostade sesamfrön

Sushi-su; (eller köp färdig)

0,5 dl risvinäger

0,5 dl mirin

75 g strösocker

1 tsk salt

Ev kombualg

Gari-majonnäs, 1 dl:

1 dl växtbaserad majonnäs

2 msk gari

1 tsk limejuice

Ett par droppar rödbetsjuice eller röd karamellfärg (om man vill)

Wasabi-majonnäs, 1 dl:

1 dl växtbaserad majonnäs

1 msk wasabipasta

Grön karamellfärg (om man vill)

Salt

1-2 avocado

1/2 färsk mango

Sallad

Rädisor

Röd lök

Gör så här!

Tina Oumph!

Teriyakisås:

Riv ingefäran och vitlöken. Koka upp alla ingredienser till teriyakisåsen. Tillsätt ev lite majsstärkelse för simmigare konsistens.

Sushiris:

Tillaga riset enligt förpackningen. Svart ris behöver blötläggas minst 4 timmar och kokas längre än sushiris. För att forma det svarta riset som vi gjort kan det behövas tillsättas lite rismjöl eller majsmjöl.

Sushi-su finns att köpa färdigt, men är enkelt att göra själv; koka upp en del av vinägern med socker, salt och ev kombu, rör tills sockret och saltet smält. Tillsätt resten av vätskan och låt svalna med kombualgen i. Smaksätt riset med detta – till 5 dl okokt ris behövs ungefär mängden i receptet, men det är en smaksak, så gör gärna mer på en gång.

Majonnäs:

Mixa ingefäramajjon till en slät kräm, annars kan du hacka ingefäran och sen blanda med majjon. Blanda wasabin med majonnäsen. Färga om du vill ha en spejsigare burgare.

Värm Oumph! The Chunk med teriyakisåsen och lite olja. Låt såsen koka in så att The Chunk glaseras runt om. Strö över furikkake eller rostade sesamfrön.

Skär avocado i tunna skivor, skär skivor av mangon, löken, rädisan och vad du gillar. Forma det ljumma riset till en botten och en topp, använd händerna eller en rund form. Bygg burgaren som vanligt, strö på lite mer fuikake.

Ät inte med pinnar!!!