Petra Cavini’s Oumph! Potato Salad

Petra Cavini’s Oumph! Potato Salad

About this project

Oumph! Potato Salad

4-6 pers.

ingredienser

140 gram (1/2 förpackning) Oumph! Thyme and Garlic
1 kg potatis, fast
150 gram gröna oliver
150 gram svarta oliver
100 gram växtbaserat smör
15 gram ruccola

2 st citroner
2 st vitlöksklyftor
1/2 rödlök
2 tsk torkad mynta
1 tsk torkad oregano
½ tsk citronpeppar
1/2 tsk curry
Olivolja till stekning

Salt och svartpeppar

Till garnering
Färsk mynta
Citron

Gör så här!

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär potatisen i fyra klyftor och dela vardera klyfta i tre. Låt ligga i ett kallt vattenbad ca 20 minuter. Smält smör tillsammans med olivolja och kryddor i en kastrull. Häll av vattnet från potatisen och placera dem i en ugnsform med folie. Häll kryddsmöret jämnt över potatisen. Smaka av med generösa mängder salt och peppar.
Pressa över citronjuice och lägg sedan de pressade citronerna med potatisen.
Grädda i 20-30 minuter.

Stek Oumph! i olja på hög värme tills att den fått en krispig yta. Ta stekpannan från plattan och pressa över vitlök. Finhacka rödlök och ha över med potatisen i en lämpad bunke. Tillsätt resterande ingredienser och rör om. Lägg upp potatissalladen på ett serveringsfat och dekorera med mynta och citron.