Oumph! Mince Panang Curry

Oumph! Mince Panang Curry

About this project

Oumph! Mince Panang Curry

4 pers.

ingredienser

400 g Oumph färs
1 stjälk Citrongräs
6 st Limeblad
0,5 dl Ingefära strimlad
6 klyftor Vitlök, finhackad
6 st Äggplanta delad i två
1 paket Ärt-eggplanta
6 st Vitlöksskott skurna i 5cm bitar
30+25 ml Matolja
1,5-2 msk Panangcurry (Vegansk)
50 ml Ljus soya
Saften från 1 Lime
400 ml Kokosmjölk
Thaibasilika till garnityr
Chili till garnityr, skuren i skivor diagonalt
Lime till garnityr

Gör så här!

Krossa citrongräsets fibrer med baksidan av en kniv och deka den i tre delar. Fräs vitlök och ingefära i olja, tillsätt limeblad, citrongräs, curry och båda sorterna äggplanta. Fyll upp med några deciliter vatten samt soyan och koka tills auberginen är halvklar. Fyll på mad kokosmjölken och smaksätt med limejuice. Fräs upp Färsen i en panna och tillsätt till curryn.

Servera med Jasminris och garnera med thaibasilika, skivad röd chili och limeklyfta.