Oumph! Kebab Plate

Oumph! Kebab Plate

About this project

Oumph! Kebab Plate

4 personer

ingredienser

280 g Oumph! Kebab Spiced

600 g fast potatis (eller frysta pommes)

½ hackad röd lök

Ev jalapeno

Ev majskorn

Vitlökssås:

3 msk växtbaserad majjo

1 dl fraiche

1-2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk citronsaft

1 tsk socker

Salt

Röd kebabsås:

1 dl fraiche

3 msk växtbaserad majjo

2 tsk Sriracha

1 msk tomatpuré

1 tsk oregano

1 tsk spiskummin

1 tsk paprikapulver

Salt

Gör så här!

Pommes

Dag 1: Baka potatisen hel i ugnen på 200 grader tills den är mjuk. Kyl ned och låt ligga kallt till nästa dag.

Dag 2: Skär tjocka pommes av potatisen, med skalet kvar. Fritera i 180-gradig olja tills de fått en gyllene färg. Skaka av oljan och salta!

Såserna

Rör ihop och låt gärna stå i 30 minuter, eller gör dem dagen innan.

Stek Oumph! i olja i het panna till snygg färg, släng i 0,5 dl vatten och låt det koka in.

Lägg pommes, sås och Oumph! i en låda, toppa med såser, lök, jalapeno etc och njut!