Oumph! Caesar salad

Oumph! Caesar salad

About this project

Oumph! Caesar salad

4 personer

Ingredienser

280 g Oumph! Thyme & Garlic

2 huvuden romansallad

Några cocktailtomater

Olja

Dressing:

0,5 dl osötad sojadryck

2 tsk dijonsenap

1 – 2 klyftor vitlök

1 msk hampafrö eller 1 msk näringsjäst

2-3 dl neutral rapsolja

2 msk kapris

Ca 1 msk citronsaft

Salt och malen svartpeppar

Tillbehör: krutonger, görs enkelt på bröd du delar med händerna och rostar i ugnen eller så köper du färdiga. Eventuellt växtbaserad ”parmesanost”

Gör såhär!

Stek Thyme & Garlic i en het panna med lite olja. Stek tills Oumph! är krispigt och fått massa grym färg.

Dela salladen med händerna och skölj den. Dela cocktailtomaterna.

Dressing:

Häll alla ingredienser, utom citronsaft i en hög behållare, tex ett litermått eller en tillbringare. Häll i en 1 dl olja. Sätt i en mixerstav och kör igång. Tillsätt resten av oljan under mixning. När dressingen blir tjock tillsätter du citronsaften försiktigt. Fortsätt sen med mer olja. Smaka av och tillsätt det du tycker fattas. Mer olja; tjockare dressing, vatten eller citron; tunnare. Du bestämmer hur mycket vitlök du vill lukta imorgon…

Blanda salladen med dressingen, släng på Oumph!, tomater, krutonger och kanske lite hyvlad ost. Ha en servett nära till hands…