Oumph! balls

About this project

Energi 774 kJ / 185 kcal, Fett 10,3 g, Varav mättat fett 1,1 g, Kolhydrater 7,7 g, Varav sockerarter 2,3 g, Fiber 4,9 g, Protein 13 g,  Salt 1,2 g, Folsyra 74 μg 37 % *Dagligt referensintag.

Ingredienser:

Vatten, SOJAprotein (18,5 %), rapsolja, lök, potatismjöl, tomatpuré, lökpulver,
äppeljuicekoncentrat, salt, ärtfiber, kryddor (vitlök, svartpeppar, kryddpeppar), naturliga
aromer, geleringsmedel (metylcellulosa), bränt socker.

Förvaring:

Förvaras fryst vid -18 °C eller kallare.
Får inte frysas ner igen efter upptining.

Tillagning:

I STEKPANNA: Häll olja i en panna och stek bullarna från fryst på medelvärme i cirka 13–15 minuter. Rör om ofta så att de inte bränns vid. För kortare stektid kan bullarna först värmas i mikrovågsugn (800 W) i 1 minut och därefter stekas i stekpanna 3–4 minuter.

I VARMLUFTSUGN: Lägg de frysta bullarna i en ugnssäker form och värm i 10–12 minuter på 200 °C. Rör om efter halva tiden. Tänk på att bullarna bör värmas upp ordentligt och är klara att serveras när de är riktigt varma. Njut!