Italian Oumph! sub

Italian Oumph! sub

About this project

Italian Oumph! sub

4 pers.

ingredienser

Oumph balls:

400 g Oumph Färs
8 klyftor vitlök
20 ml Japansk soya
1 krm Timjan
1 krm Rosmarin
1 krm Oregano
1 dl Färsk basilika, hackad
1 krm Svartpeppar, nymalen
Olivolja till stekning

Tomatsås:
1 burk Hela konserverade tomater
8 klyftor Vitlök Finhackad
15 ml Olivolja
0,5 st Röd chili färsk Finhackad
1 krm Timjan
1 krm Svartpeppar
Salt efter smak

Pestomajo:
1 dl Växtbaserad majo
2 msk Pesto

2 st Baguetter
8 blad Romansallad

Gör så här!

Bullarna; Låt färsen tina tills den är formbar blanda alla ingredienserna och forma 24 bullar, knappt 20 g styck. stek i lite olivolja ca 3 minuter.

Tomatsåsen; fräs vitlöken i olivoljan, tillsätt chili och låt gå ytterligare 30 sekunder, tillsätt resterande ingredienser och lite vatten. fördela tomaterna med en träslev och koka tills tomatsåsen tjocknar ca 5-10 min. smaka av med ytterligare salt och peppar om så önskas.

Pestomajo; Blanda ingredienserna.

Dela baguetterna i vardera två delar, Bred på Pestomajo och lägg i romansalad och dörefter bullarna i tomatsås. stro över basilikabladen. Serveras som de är eller så kan man dela varje halva i två.