Cavini’s Seared Scallop Oumph!

Cavini’s Seared Scallop Oumph!

About this project

Cavini's Seared Scallop Oumph!

4-6 personer

ingredienser

Tillagningstid: Kräver en dags framförhållning.
Aktiv tillagningstid: Ca 30-40 minuter

Halstrad pilgrimsoumph!:

1 pkt Oumph, fillet

5 gram nori, sushi-alger
1 dl Olivolja

1 citron, juice

Dillfrön ev. vatten

 

Creme ninionpuré med champange:

400 gram gröna ärtor

3 charlottenlökar

1 msk champange alt. torrt mousserande
1/2 msk färsk timjan, finhackad
1 tsk citronjuice

1/2 dl havrebaserad gräddfil
1 liter grönsaksbuljong
1 krm vitpeppar
Färsk timjan till garnering

Gör så här!

Creme ninionpuré med champagne:

Ansa och finhacka löken. Stek löken lätt utan att den tar färg direkt i botten på en kastrull. Slå upp buljong, vitpeppar och låt koka upp. Sänk värmen och låt de gröna ärtorna sjuda i 5 minuter.

Ha ner purén i en matberedare. Tillsätt timjan och mixa slät. Rör ner gräddfil, citronjuice samt champagne.

Halstrad pilgrimsoumph!

Skär ut cirklar, eventuellt använd en rund småkaksform och tryck ut dina pilgrimsoumph!.

Marinera pilgrimsoumph!en i resterande ingredienser över natten.

Häll ut allt i en liten kastrull, tillsätt vatten, salt och låt koka upp.
Stek sedan varje pilgrimsoumph! på mycket hög värme i neutral olja. Bara så de tar färg.

 

Servera tillsammans med purén, tångkaviar samt tunt skivade rotfrukter rostade i ugnen på hög värme alternativt med den knaperstekta Oumph! Salty and Smoky som inte kommer användas till varmrätten.