Cavini’s Oumph! Roulades

Cavini’s Oumph! Roulades

About this project

Cavini's Oumph! Roulades

6 personer

ingredienser

Rullader
2 pkt Oumph! the Filet
1/2 pkt Oumph! Salty and Smoky
4 vitlöksklyftor
50 gram växtbaserat smör
2 krm grovmalen svartpeppar
Grillfolie samt tandpetare

Sås
4 dl växtbaserad matlagningsgrädde
1 dl mousserande
1 dl grönsaksbuljong
3 msk vitvinsvinäger
3 tsk torkad dragon
1 tsk färsk persilja finhackad
1 gul lök
1 vitlöksklyfta

500 gram mjölig potatis
300 gram rödbetor
50 växtbaserat smör
2 msk rostade pinjenötter
1,5 dl växtbaserad mjölk

Gör så här!

Lägg Oumph!-filéerna i kallt vattenbad. Detta för att de mer följsamt ska gå att rulla ihop.

Hacka rödbetorna och koka tillsammans med potatis (inte hacka) tills dess att de blivit mjuka/lätt överkokta. Under tiden som du;

Sätt ugnen på 200 grader.
Finhacka Oumph! Salty and Smoky och hälften av vitlöksklyftorna till rulladerna.
Stek i olivolja på hög värme. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet från Oumph-filéerna. Dela dem horisontellt på ledden så de blir dubbelt så stora; hälften så tjocka. Ha i ca 1-2 tsk av stekblandningen och rulla försiktigt ihop likt en klassisk rullad. Ta sedan 2-3 tandpetare och trä igenom så dem håller samman. Repetera detta steg tills att alla filéer är fyllda.
Skär vitlöken i skivor och paketera i folie tillsammans med smör, olivolja, en kvist dragon och rullader. Peppra och slut foliet. Grädda i 20 minuter.

Fiska ut potatisen och ställ åt sidan. Häll av vattnet. Mina samman alla ingredienser med hjälp av en mixerstav. Pressa ner potatisen och rör om tills dess att du fått en jämn pure Ps! Tips är att värma mjölken en aningens innan du mixar.

Sås:

Finhacka gul lök och stek tills dess att de fått en gyllene färg.
Ha sedan i resterande ingredienser förutom persiljan. Låt såsen koka upp tills dess att den  reducerats och fått en krämig och fin konsistens. Slutligen, ta kastrullen från plattan och rör ner persiljan. Detta för att bibehålla den fina, gröna färgen!