American Sticky Smokehouse Oumph! Plate

American Sticky Smokehouse Oumph! Plate

About this project

American Sticky Smokehouse Oumph! Plate

4 pers.

ingredienser

2 paket Sticky smokehouse Oumph!
2 st Majskolvar

200 g Sweet potato fries
1 dl BBQ-sås
4 st Saltgurka

Mac and cheese:

100 g Spiralmakaroner eller dina favoriter (torrvikt)
2 dl Växtbaserad matlagningsgrädde
2 dl Riven växtbaserad ost
Salt
Nymalen svartpeppar

Cole slaw:
3 dl Vitkål finstrimlad
1 dl Morot, finstrimlad
0,5 dl Växtbaserad Majjo
1 msk Äppeljuice koncentrat
1 tsk Dijonsenap
1 krm Kummin hel
Nymalen svartpeppar
salt

Gör så här!

Mac and cheese; Koka pastan i saltat vatten och häll av. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt grädde och ost, koka upp tills det tjocknat. Smaka av med salt och peppar.

Coleslaw; Blanda alla ingredienserna och låt stå i kylen någon timme innan servering.

Dela varje majskolv i två-tre bitar, pensla med lite olja och salta. Lägg på dem på grillen eller kör i ugn. Trä upp tre-4 Sticky smokehouse Oumph filéer med två spett genom långsidan. Grilla, stek eller kör i ugn enligt anvisningar på förpackningen. Pensla med mer BBQ sås.
Lägg upp alt på ett stort fat. Servera med pommes, saltgurka, bbq sås, coleslaw och Mac and cheese. Du kan också med fördel servera med refried beans och en stor salad.

Oumph! Gazpacho

Förrätt till många, huvudrätt för 4 pers.

ingredienser

1 påse Oumph! Grill – de stora bitarna
½ gul lök
2 dl krossade tomater
½ röd paprika
2 tomater
½ citron
½-1 vitlöksklyfta
2 st morötter
ca 6 cm gurka
1 röd chilifrukt (för mer hetta ta med fröna)
1 dl olivolja
Salt
Ev en nypa socker

Gör så här!

Ta en bunke och häll i krossade tomater och grovhackade tomater. Fyll på med hackad lök, paprika, morötter och grovt hackad gurka. Riv skalet från citronen och häll i tillsammans med pressad vitlök, hackad chili och citronsaft. Salta efter tycke, häll sedan i olivoljan och mixa med mixer till en soppa. Smaka av med lite mer citronsaft och salt. Ställ in i kylen en kort stund och servera så snart den blivit kall.

Ta de största bitarna av Oumph! Grill och sätt på ett grillspett, pensla med olja och grilla. Servera soppan i snygga glas med spettet över på tvären.

Pst. De små bitarna Oumph! är perfekta att steka och ha som topping på en sallad.