Pickled Oumph!

Pickled Oumph!

About this project

Pickled Oumph!

The Pickled Oumph! Base

Ingredients:

Oumph! The Filet

Boil a good pickle, the kind that your grandmother calls a ”quick pickle”:
½ dl vinegar, 12 %
1 dl sugarcane
1 ½ dl water
Boil water, vinegar and sugar so that the sugar dissolves
Seasoning:
½ red onion
½ carrot
Cloves
Peppercorn
White peppercorns
Bay leaves
Salt

Instructions:

Simmer ½ slice of red onion, ½ peeled and sliced carrot, some spicy cloves, some whole spicy peppercorns, some white peppercorns and a layer of leaves for 5 minutes. Remove the saucepan from the plate. Leave until the pickle has cooled down and store in, for instance, a glass jar in the fridge. Use for all Pickled Oumph! as seasoning. Then take as much Oumph! The filet as you want and defrost. Boil the water and add Oumph! (the water should cover it). Boil for 15 minutes. Pour the water away and let Oumph! cool somewhat in a bowl with a plastic film so that it doesn’t dry out. Chop Oumph! The filet at a slight angle into 1 cm thick slices and put into the refrigerated pickle. Put in the fridge and let cool.

Now you’ve got The Pickled Oumph! Base, which you can use and add flavour to just like you want! Feel free!

Inspiration

The Pickled Oumph! Mustard

ingredienser

1 msk gula senapsfrön
½ dl dijonsenap
½ dl ”svensk” senap
1 ½dl rapsolja
ca 2 msk vinäger
3 msk socker
3 tsk kinesisk soja (glutenfri)
1 dl skuren, färsk dill
½ dl växtbaserad fraiche
salt

tillvägagångssätt

Rosta senapsfröna i en torr panna, på hög värme, tills de flesta poppat (jo, de poppar!). Låt svalna på en tallrik eller nåt. Rör ihop senap och socker. Tillsätt oljan lite i taget under omrörning, varva med vinäger och soja, till en lätt ”majonnäs”. Dra i de rostade senapsfröna. Låt stå och mogna några timmar i kylen. Blanda sen med fraiche, nyskuren dill och the Pickled Oumph. Smaka av med salt. Boom!

The Pickled Oumph! West Coast Style

ingredienser

1 dl växtbaserad fraiche
1 dl växtbaserad majonnäs
2 msk svensk senap
2 msk pepparrot
2 tsk rivet citronskal
2 msk hackad rödlök
2 msk fintärnat äpple (Ingrid Marie)
2 msk skuren dill
2 msk citronjuice
1 dl röd tångkaviar
svartpeppar
salt

tillvägagångssätt

Rör ihop. Blanda med The Pickled Oumph! Now Rock Your Friends to Pickled Oumph! Heaven!

The Pickled Oumph! Onion

ingredienser

1 liten gul lök
1 liten rödlök
3 cm purjolök
eventuellt ny ättikslag

tillvägagångssätt

Skala och skiva all lök. Varva löken med The Pickled Oumph! Base och ev. ny ättikslag i en burk. Ställ kallt. A Modern Classic!