Mustard Breaded Oumph!

Mustard Breaded Oumph!

About this project

Mustard Breaded Oumph!

ingredienser

280g Oumph! The Chunk
2 msk sötstark julsenap
1 krm malen ingefära
1 krm malen vitpeppar
2 krm salt
ca 1 krm malen kryddnejlika
1-2 dl ströbröd
olja och margarin att steka i

 

För salladen:

ca 8 stjälkar grönkål
1 granatäpple
1 rödlök
2 apelsiner
2 dl valnötter
1 äpple (Ingrid Marie)
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm malen vitpeppar
1 msk rapsolja
växtbaserad majonnäs

tillvägagångssätt

Tina Oumph! Blanda alla övriga ingredienser utom ströbrödet. Låt marinera några timmar för mer smak, annars gå direkt till nästa steg. Vänd runt den marinerade chunken i ströbrödet. Hetta upp rikligt med olja i en panna med en klick margarin. När margarinet tystnat är det dags att steka så det får grym färg runt om. Serve with your favourite christmas condiments or as part of a colourful and fresh salad:

 

Plocka bladen från grönkålsstjälkarna. Koka upp en stor kastrull med vatten och sänk ned grönkålen ungefär 1 minut. Häll över i durkslag och kyl med rinnande kallt vatten på en gång så den fina färgen behålls. Krama ur så mycket av vattnet du kan. Ta ur kärnorna ur granatäpplet – försök fånga upp saften också. Skala apelsinerna med kniv så allt det vita försvinner, skär ur filéerna (dvs köttet mellan skiljeväggarna) eller så tärnar du apelsinen om du inte orkar vara så fancy! Strimla äpplet med skalet kvar. Lägg i kallt vatten med lite citron i så blir strimlorna inte bruna lika snabbt. Skala och skär tunna båtar av rödlöken. Marinera den i 1 krm salt och 1 msk vinäger ca 10 minuter. Rosta nötterna i en torr panna, när de börjar få färg är de klara. Hacka dem grovt. Mix it all up and arrange it with Mustard Breaded Oumph! The Chunk and some plantbased mayo.
Merry X-mas!