Oumph! Mushroom Pasta & Kale Crisps

Oumph! Mushroom Pasta & Kale Crisps

About this project

Oumph! Mushroom Pasta & Kale Crisps

ingredienser

100g grönkål
3 msk rapsolja
5 färska champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
140g Oumph! The Stripe
1 dl vitt vin
2 ½ dl växtbaserad grädde
½ buljongtärning, umami eller svamp
1 msk mörk soja
250g färsk pasta (tex ravioli med svampfyllning)
basilikablad
1 pkt cocktailtomater, ca 250 g
svartpeppar
salt

tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 160°. Repa grönkålsbladen från den tjocka stammen och lägg i en bunke. Massera in 1 msk rapsolja. Bred ut grönkålen på en plåt med smörpapper och salta lätt, sätt därefter in i ugnen i ca 12-15 minuter. Skär de färska champinjonerna i tjocka skivor. Skiva löken och grovhacka vitlöken. Hetta upp 2 msk rapsolja i en stekpanna och stek sedan svampen på hög värme tills den fått färg. Tillsätt Oumph! i pannan och stek med ett par minuter. Sänk värmen och tillsätt lök och vitlök. Häll i 1 dl vitt vin och låt det koka in. Tillsätt 2 ½ dl grädde och ½ buljongtärning, soja, salt och peppar efter din smak och låt allt puttra några minuter. Koka under tiden upp pastavatten och tillsätt raviolin. Koka ett par minuter, häll sedan av vattnet och vänd ned pastan i såsen. Låt pastan vila i den varma såsen ett par minuter. Lägg i en näve basilikablad och delade cocktailtomater. Vänd ihop. Toppa med grönkålschipsen. It’s like Magic!