Oumph! Mango Tartar

Oumph! Mango Tartar

About this project

Oumph! Mango Tartar

12 st

ingredienser

200 g Oumph! The Chunk
2 msk mango chutney
3 tsk limesaft
1 dutt sambal oelek
1 tsk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 tsk färskriven ingefära
2 tsk majsstärkelse
2 tsk fraiche
1 krm salt, ca
vitt bröd, typ landgång eller smörgåstårta
olja till fritering
rispapper
svart sesamfrön
salt
krasse, shiso

tillvägagångssätt

Tina och stek Oumph! The Chunk så den får fin yta runt om. Hacka eller pulsa i snabbhack tillsammans med mango chutney. Lägg tillbaka tillsammans med lime, soja, sesamolja, ingefära, fraiche och majsstärkelsen i stekpannan. Koka upp så att röran tjocknar. Kyl ned i kylskåp. Värm under tiden upp olja till 180 grader, bryt bitar av rispapperet och fritera. När de puffat upp är de klara. Lägg på hushållspapper för att rinna av, salta lite och strö över sesamfrön. När röran är kall, formar du den till fina tartarer och lägger på vitt bröd, dekorera med rispapper och krasse!

 

Serve as part of a fancy buffet at New Years!