Oumph! Lasagne

Oumph! Lasagne

About this project

Oumph! Lasagne

ingredienser

lasagneplattor
½ zucchini

 

Tomatsås:
1 påse Oumph! The Chunk
2 vitlöksklyftor
1 skalad gul lök
1 skalad morot
780g krossade tomater
1 kruka basilika
1 kruka oregano
1 tärning grönsaksbuljong
2 tsk balsamvinäger
svartpeppar efter smak, ca 2 krm
salt

 

Ostsås:
5 dl växtbaserad grädde
1 msk majsstärkelse
1 – 2 dl riven och smältbar, växtbaserad ost
1 krm vitpeppar
salt

Topping:
1 dl urkärnade oliver
2 msk kapris
olja

 

Om du känner för det:
En god sallad
Pesto

tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 180°. Mixa Oumph! i snabbhack tillsammans med moroten och löken. Bryn allt i olja. Tillsätt alla ingredienser till tomatsåsen. Låt puttra 30 minuter och smaka av. Koka samtidigt upp grädden, salta, peppra, red av med lite majsstärkelse och rör i osten. Skiva zucchinin tunt. Varva lasagneplattor och zucchini med tomatsås och ostsås i en ugnsfast form. Avsluta med ett lager ostsås och kanske mer riven ost. Sätt in formen i ugnen på 180° i 45-55 minuter. Häll upp tillräckligt med olja i en kastrull så att det blir 3-5 cm djupt. Hetta upp till ca 180° och sänk försiktigt ned kapris och oliver, fritera tills kaprisen spricker. Fiska upp och lägg på ett hushållspapper, salta.

 

Servera lasagnen med den friterade kaprisen och oliverna. Vi gillar en god sallad och pesto till. Kör på den du gillar bäst!