Pickled Oumph!

Pickled Oumph!

About this project

Pickled Oumph!

The Pickled Oumph! Base

ingredienser

Oumph! The Filet

 

Koka en god ättikslag, sån där som mormor kallar för 1,2,3 – lag:
½dl ättika, 12 %
1 dl strösocker
1 ½dl vatten
Koka upp vatten, ättika och socker så att sockret löser upp sig
Kryddning:
½ rödlök
½ morot
kryddnejlikor
kryddpepparkorn
vitpepparkorn
lagerblad
salt

tillvägagångssätt

Låt ½ skivad rödlök, ½ skalad och skivad morot, några kryddnejlikor, några hela kryddpepparkorn, några vitpepparkorn och ett lagerblad sjuda med i 5 minuter. Tag kastrullen från plattan. Låt stå framme till lagen kallnat och förvara i tex en glasburk i kylen. Använd till all Pickled Oumph! som grundsmak. Ta sedan så mycket Oumph! The Filet och tina. Koka upp vatten och lägg i Oumph! (vattnet ska täcka). Koka i 15 minuter. Häll bort vattnet och låt Oumph! svalna något i en bunke med plastfilm över så att den inte torkar ut. Skiva Oumph! The Filet i centimetertjocka skivor, lite snett och lägg ned i den kylskåpskalla ättikslagen. Ställ in i kylen och låt kallna.

 

Nu har du The Pickled Oumph! Base, som du kan använda och smaksätta precis hur du vill! Feel free!

Inspiration

The Pickled Oumph! Mustard

ingredienser

1 msk gula senapsfrön
½ dl dijonsenap
½ dl ”svensk” senap
1 ½dl rapsolja
ca 2 msk vinäger
3 msk socker
3 tsk kinesisk soja (glutenfri)
1 dl skuren, färsk dill
½ dl växtbaserad fraiche
salt

tillvägagångssätt

Rosta senapsfröna i en torr panna, på hög värme, tills de flesta poppat (jo, de poppar!). Låt svalna på en tallrik eller nåt. Rör ihop senap och socker. Tillsätt oljan lite i taget under omrörning, varva med vinäger och soja, till en lätt ”majonnäs”. Dra i de rostade senapsfröna. Låt stå och mogna några timmar i kylen. Blanda sen med fraiche, nyskuren dill och the Pickled Oumph. Smaka av med salt. Boom!

The Pickled Oumph! West Coast Style

ingredienser

1 dl växtbaserad fraiche
1 dl växtbaserad majonnäs
2 msk svensk senap
2 msk pepparrot
2 tsk rivet citronskal
2 msk hackad rödlök
2 msk fintärnat äpple (Ingrid Marie)
2 msk skuren dill
2 msk citronjuice
1 dl röd tångkaviar
svartpeppar
salt

tillvägagångssätt

Rör ihop. Blanda med The Pickled Oumph! Now Rock Your Friends to Pickled Oumph! Heaven!

The Pickled Oumph! Onion

ingredienser

1 liten gul lök
1 liten rödlök
3 cm purjolök
eventuellt ny ättikslag

tillvägagångssätt

Skala och skiva all lök. Varva löken med The Pickled Oumph! Base och ev. ny ättikslag i en burk. Ställ kallt. A Modern Classic!