Oumph! Risotto

Oumph! Risotto

About this project

Oumph! Risotto

ingredienser

100g Oumph! Kebab
2 grillade röda paprikor (gör egna eller köp färdiga)
1 gul lök
1 msk matolja
2 st paprika
2 dl avorioris
1 dl vitt vin
5 dl vatten
1 1/2 tärning grönsaksbuljong
4-6 st gröna sparrisar
1 dl växtbaserad grädde
1 dl riven växtbaserad ost
1-2 msk finhackad persilja och gräslök

tillvägagångssätt

Koka upp 6 dl vatten och lös buljongtärningen däri. Hacka den gula löken och två grillade paprikor. Stek dem tillsammans med avorioris i matolja i ett par minuter. Häll sedan i det vita vinet och ca 1 dl buljong. Sänk värmen till låg värme. Rör då och då i riset och tillsätt varm buljong allt eftersom det kokar in i riset. Rör då och då under hela koktiden. När riset är krämigt och lite al dente, tillsätter du grädden och låter den koka upp. Tag av från värmen och rör i osten samt örterna. Smaka av med salt och svartpeppar. Stek Oumph! i en het panna med sparrisen så de får färg.

The Oumph! Risotto is Here!