Oumph! Panko Fried Tapas

Oumph! Panko Fried Tapas

About this project

Oumph! Panko Fried Tapas

ingredienser

100g Oumph! Thyme & Garlic

valfria grönsaker, tex minimajs, vårlök, rädisor och sparris
1 dl rostade kokosflingor
1 dl Panko ströbröd
1 dl växtbaserad grädde
1 dl majsstärkelse
1 tsk vit miso
neutral olja till fritering

 

Dip:
1 dl japansk soja
1 msk citronsaft
1 salladslök, eller ett knippe gräslök, skuren
1 tsk finhackad ingefära
½ färsk, röd chili, finhackad
1 tsk agavesirap

tillvägagångssätt

Tina Oumph! Blanda ihop ingredienserna till dippen och låt mogna minst en timma i kylen. Blanda miso och grädde med majsstärkelsen till en smet. Krossa de rostade kokosflingorna och blanda med panko. Doppa Oumph! och grönsaker i smeten och sedan i kokos – & pankoblandningen. Hetta upp oljan till 180 grader. Fritera Oumph! och grönsaker gyllenbruna. Låt rinna av på papper, salta lätt.

 

Dip it!