Oumph! Jerk Dog

Oumph! Jerk Dog

About this project

Oumph! Jerk Dog

ingredienser

1 paket Oumph! Jerk
2 sötpotatis
1 röd paprika
1 gul paprika
1 aubergine
1 orange paprika
4 msk olja
2+4 msk lönnsirap
2 tsk citronsaft
2+2 tsk sambal oelek
1 dl hackad mynta
1 dl hackad bladpersilja
1 vitlöksklyfta
2 msk paprikapulver
2 tsk mörk soja
babyspenat
salt

tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 200°. Skär den skalade sötpotatisen, auberginen och paprikan i stora bitar, 3-4 cm. Blanda med 4 tsk olja, 2 msk lönnsirap, 2 tsk citron och salt efter smak. Rosta i ugnen tills sötpotatisen har fått ordentligt med färg. Ta ut plåten och låt svalna något, blanda sedan med 2 tsk sambal oelek, mynta och persilja. Blanda i babyspenat tillsammans med 2 tsk olja. Stek Oumph! Jerk i några minuter och häll sedan i 4 msk lönnsirap, 2 tsk sambal oelek, vitlöksklyftan, paprikapulvret och sojan.

 

Servera i schysta korvbröd. Toppa med vitlöksdressing och rostad lök om du känner för det. Annars bara ät!